טמפרטורה: נייטרלי
טעם: מתוק
נכנס לאיברים: לב וכליות
שם סיני: JI ZI HUANG
שם עברי: חלמון ביצה
שם בוטני: Egg yolk
פעילות:
התוויות נגד: לחץ דם גבוה, מחלות עורקים כליליות וטרשת עורקים.
הערה- חלמון הוא החלק הצהוב. ביצה היא מזון על מושלם. למרות האזהרות בעבר לגבי הצורך במיתון צריכת ביצים עקב חשש לכולסטרול גבוה, הרי שלאחרונה הומלץ לאכול 2 ביצים ואף יותר ליום ללא הסתייגויות רפואיות.
מינון: 1-2 טרי ביום.
שימוש מעשי:
להוסיף לחלמון 3/4 כוס מים חמים מאוד ולהקציף, להוסיף דבש עם אין חום, או להוסיף שמן שומשום אם רוצים לחזק גם YIN. דרך נוספת, להוסיף לפורמולה קיימת למשל חיזוק YIN אחרי מחלה (גרון יבש)- MAI MEN DONG, DANG GUI, SUAN ZAO REN, DA ZAO מרתח או טינקטורה לערבב עם חלמון טרי ולשתות. הערה חשובה: לא לערבב עם טינקטורה קיימת ולשמור חייב להצטרך טרי.
כמו שאפשר לראות למחלות שונות סיבות שונות ולכן מידע זה מספק מידע רפואי סיני אמין אך אינו מהווה תחליף להתייעצות עימי בקשר להחלטה על לקיחת צמח כזה או אחר. כל החלטה על לקיחת צמח בהתבסס על המידע באתר ללא התייעצות עימי באחריותכם בלבד ♥.
