טמפרטורה: חמים
טעם: חריף, מר
נכנס לאיברים: כבד, קיבה וטחול
שם סיני: JIANG HUANG
שם עברי: כורכום
שם בוטני: Curcuma longa radix
פעילות:
התוויות נגד: חסר דם ללא סטגנציית צ'י או דם.
הערה- ניתן להשתמש כתוסף מזון מרוכז, וגם כמשחה לאחר עיבודו עם שמן זית או שמן שומשום. כורכום הוא תבלין ביתי ומזון מרפא מצוין אם הוא נצטרך בכמויות גדולות יחסית. יחד עם ג'ינג'ר טרי, טובים השניים במיוחד לבעיות של תסמונות BI כגון דלקות פרקים (ארטריטיס).
מינון: 3-10 גרם ביום, בטינקטורה: 1-4 מיל ביום.
כמו שאפשר לראות למחלות שונות סיבות שונות ולכן מידע זה מספק מידע רפואי סיני אמין אך אינו מהווה תחליף להתייעצות עימי בקשר להחלטה על לקיחת צמח כזה או אחר. כל החלטה על לקיחת צמח בהתבסס על המידע באתר ללא התייעצות עימי באחריותכם בלבד ♥.
איור מטריה מדיקה
פריחת הכורכום (כן כן)
שיח בוגר

פקעות טריות לפני ייבוש
פקעות (בייבוש הצבע אינו נאבד אך המיץ מתייבש ולכן חלק מהשמנים האתריים לא נמצאים בכורכום המיובש ולכן יכולת החיטוי יורדת כמיובש ואם יש רצון לחטא למשל גרון או אנטי בקטריאלי יש להשתמש בשורש טרי)