טמפרטורה: חמים
טעם: חמוץ
נכנס לאיברים: ריאות, כבד, מעי גס וטחול
שם סיני: WU MEI
שם עברי: שזיף יפני
שם בוטני: Prunus mume fruit
פעילות:
התוויות נגד: חום פנימי מלא וסטגנציה. בעיות בחיצון.
הערה- למרות שפריחת הדובדבן מוכרת בעולם כולו, ביפן פריחת השזיף נחשבת יותר בעיניי היפנים. הוא העץ היחיד שפורח בעיצומו של החורף (בדרך כלל בפבואר) ועל כן הוא מסמל לבלול של אהבה נואשת למרות קשיים עזים וכן את תחיית המתים. המוטיב של פריחתו מופיעה באין ספור מחזות שמצטיינים בסופם הטרגי של אוהבים. פרי השזיף לאחר השרייתו בחומץ ותבלינים שונים הוא חלק בלתי נפרד מארוחת בוקר מסורתית ביפן ומשמש כמבחן אומץ קולינרי עבור תיירים- השזיף המושרה נקרא UME BOSHI.
שזיף מיובש- עובר תהליך עישון + קיטור + ייבוש הוא הופך שחור.
מינון: 3-30 גרם ביום, בטינקטורה: 2-4 מיל ביום.
כמו שאפשר לראות למחלות שונות סיבות שונות ולכן מידע זה מספק מידע רפואי סיני אמין אך אינו מהווה תחליף להתייעצות עימי בקשר להחלטה על לקיחת צמח כזה או אחר. כל החלטה על לקיחת צמח בהתבסס על המידע באתר ללא התייעצות עימי באחריותכם בלבד ♥.











