טמפרטורה: נייטרלי
טעם: מתוק
נכנס לאיברים: לב, שלפוחית שתן וכבד
שם סיני: HU PO
שם עברי: ענבר
שם בוטני: Amber (Pinus succinifera resin)
פעילות:
התוויות נגד: חסר YIN עם סימני חום.
הערה- ענבר הוא שרף מאובן של עצים עתיקים, במיוחד מחטניים (אורן).
לא מדובר בשרף טרי של עץ אורן חי, אלא בשרף שהתקשה ונשמר באדמה במשך מיליוני שנים, עד שהפך למינרל אורגני למחצה (amber).
מינון: 1.5-3 גרם כאבקה או גלולה - אין להרתיח או לחמם בחום גבוה*
Amber לא מתנהג כמו רוב הצמחים/חומרים הסיניים, ולכן תמיד לוקחים אותו קפוא/טחון/גלולה, בלי בישול או צלייה. הוא רגיש לחום ובישול במים חמים או חימום גבוה ישמיד את המרכיבים הפעילים שלו.
כמו שאפשר לראות למחלות שונות סיבות שונות ולכן מידע זה מספק מידע רפואי סיני אמין אך אינו מהווה תחליף להתייעצות עימי בקשר להחלטה על לקיחת צמח כזה או אחר. כל החלטה על לקיחת צמח בהתבסס על המידע באתר ללא התייעצות עימי באחריותכם בלבד ♥.
עץ האורן

שרף עץ האורן טרי- עדיין אינו אמבר ~ ענבר

